• Hva må jeg kunne for å ta bunadkurs?

  Det eneste som kreves er at du har gjennomført vårt gratis grunnkurs i søm.

 • Hvor mange ganger kan jeg se kurset?

  Du kan se kurset så mange ganger du vil i løpet av 1 år etter at du har meldt deg på.

 • Kan jeg stoppe og spole i løpet av kurset?

  Ja, alle kurs er delt opp i flere korte leksjoner som du enkelt kan spole deg frem og tilbake i.

 • Kan jeg bruke materialer fra andre leverandører i kurset?

  Ja, du kan bruke materialer fra de leverandørene du ønsker. Det eneste kurset som er best å kjøpe inkludert grunnmaterialer (eller bestille fra www.sidserk.no) er kurset i Beltestakk - Skoningen. Grunnen til dette er at vi i dette kurset instruerer i hvordan man lagde skoning mer likt slik de gjorde på 1800-tallet. Som feks at vi ikke bruker strie i hele skoningen. Den lille strieremsen vi bruker er det også kun vi som forhandler.

 • Hvem er det som holder kursene på Bunadskulen?

  Det er Siri Sveen fra Sidserk Systue. Hun er 5. generasjon bunadsyer og har selv levd av å sy bunader siden 2009. Hun er sømutdannet toppstudent fra ESMOD Oslo og Berlin med spesialisering på herreskredderi. Siri har holdt bunadkurs i Sidserk Systue siden 2011.

 • Hvilket utstyr trenger jeg?

  Hvert kurs inneholder en utstyrsliste, men en god base er: Symaskin, strykejern, knappenåler, målebånd, stoffsaks, sprettekniv og synåler.

 • Er det noe sted jeg kan spør om jeg skulle stå fast under kurset?

  Du kan når som helst sende en mail til siri@sidserk.no og spør om det er noe du lurer på. Hun hjelper og veileder deg gjerne. Etter at du har meldt deg på kurs får du også mulighet å bli med i Facebook-gruppa "Bunadskulens Elever". Her kan du bli kjent med andre som tar kurs og se bilder av deres arbeider.